Nowy wymiar kreatywności: Bosch Gluey

Hanna Żurek

Hanna Żurek >

Przydatny gadżet w codziennym życiu

Gluey to przede wszystkim bardzo wygodne narzędzie, które służy do sklejania rożnych materiałów. Można je trzymać w dłoni jak grubszy marker. Dostępny jest w pięciu kolorach „Evergreen”, „Lagoon Blue”, „Smoky Grey”, „Cupcake Pink” i „Marshmallow”. Dzięki wkładom klejowym Gluey posiada wiele możliwości, przydanych podczas szkolnych prac, ale także podczas prac DIY, dzięki czemu świetnie rozwija kreatywność. Skleja papier, tkaniny, tworzywa sztuczne, karton, drewno, kamień, szkło, skórę i w przeciwieństwie do dostępnych w sprzedaży klejów uniwersalnych trzyma się także na nierównych powierzchniach. Po nałożeniu kleju wystarczy kilka sekund, by trwale połączyć ze sobą materiały. Wkłady dostępne są w wariancie brokatowym, kolorowym oraz transparentnym.

Nieskończenie wiele zastosowań – od dekoracji do drobnych napraw

Urządzenie do klejenia Gluey doskonale sprawdza się zarówno przy spontanicznych akcjach, jak i przemyślanych projektach takich jak: kartki okolicznościowe. Ale Gluey to nie tylko narzędzie do prac estetycznych. Można je także wykorzystać do prostych napraw. Klej błyskawicznie pomoże naprawić uszkodzoną drewnianą zabawkę albo zamocować oderwaną szlufkę czy sprzączkę przy odzieży lub obuwiu. Użytkownik ma do wyboru naprawdę szeroki wachlarz możliwości. Dlatego też Gluey to narzędzie, z którego może korzystać zarówno osoba dorosła jak i dziecko (pod nadzorem). Świetnie sprawdzi się także podczas wspólnych zabaw w stylu DIY.

Włącz, podgrzej, sklej!

Gluey jest niezwykle łatwy w obsłudze: przycisk na końcu umożliwia włączenie urządzenia, następnie należy włożyć wybrany wkład klejący w komorę znajdującą się w przedniej części uchwytu. Zielony pierścień diodowy LED wskaże, kiedy można przystąpić do pracy: miganie diod oznacza podgrzewanie. Światło ciągłe oznacza, że Gluey jest gotowy do użycia – czas nagrzewania to maksymalnie 60 sekund. Gluey jest zasilany dwoma akumulatorkami-bateriami AA, które pozwalają na wykorzystanie do 60 wkładów klejących na jednym cyklu ładowania. Zielony pierścień diodowy LED informuje także o stanie naładowania akumulatorków. Szybkie miganie światła oznacza konieczność naładowania akumulatorków.

Urządzenie do klejenia Gluey jest dostępne w sprzedaży online. Bosch Gluey powinno być używane pod nadzorem dorosłych.

W zestawie znajduje się:

• 2 x 2,1 Ah baterie NiMH VARTA

• ładowarka usb,

• 20 mini wkładów

• uniwersalny klej

• Żółty, czerwony, zielony, niebieski, czarny, brokatowe w kolorach: czerwonym, zielonym, niebieskim, srebrnym i złotym

Tags: Gluey