Nowa stołowa piła tarczowa Bosch dla profesjonalistów

Wysoka moc oraz komfort użytkowania

• Największa wysokość i szerokość cięcia podczas wszystkich zastosowań
  • Lekka, kompaktowa i łatwa w transporcie
  • Automatycznie zamykana pokrywa ochronna zwiększa bezpieczeństwo pracy
  • Stół roboczy GTA 560 Professional zapewnia ergonomiczną pracę

Stołowa piła tarczowa GTS 635-216 Professional firmy Bosch łączy w sobie duży zakres cięcia z komfortem w zastosowaniach mobilnych: narzędzie oferuje profesjonalistom pracującym przy wykończeniu wnętrz, stolarzom i posadzkarzom wysokość cięcia 70 mm i szerokość cięcia 635 mm. Przy średnicy tarczy 216 mm jest to największy zakres cięcia w tej klasie urządzeń. Wynika on z wyjątkowej konstrukcji nowej stołowej piły tarczowej.

W narzędziu zoptymalizowano również układ silnika i przekładni, tak aby tarcza była wysunięta dalej niż w standardowych stołowych piłach tarczowych, a dzięki temu przy mniejszej tarczy miała większą wysokość cięcia. Dużą szerokość cięcia model GTS 635-216 Professional zawdzięcza wysuwanej poza krawędź stołu pilarskiego prowadnicy równoległej, która stanowi podparcie materiału. W ten sposób narzędziem można ciąć płyty o szerokości do 635 mm. Piła jest wyposażona w silnik o mocy 1.600 W, który zapewnia szybkie tempo pracy – zarówno podczas cięcia wzdłużnego płyt, paneli podłogowych i listew maskujących, jak również podczas cięcia poprzecznego kantówki oraz listew przypodłogowych. W przypadku elementów wykonanych z twardego drewna model GTS 635-216 Professional oferuje jeszcze jedną zaletę: tarcza o średnicy 216 mm generuje w porównaniu z większymi tarczami wyższy moment obrotowy zębów. Cięcie jest przez to bardziej agresywne, a użytkownik może pracować szybciej. Dużą precyzję zapewnia wyjątkowo stabilna prowadnica równoległa wykonana z odlewanego ciśnieniowo aluminium: jest ona zamocowana do piły podwójnym zaciskiem z przodu i z tyłu, co gwarantuje jej stabilność podczas cięcia.

Wygodny transport i wysoki standard BHP

W porównaniu do popularnych stołowych pił tarczowych z tarczami o średnicy 254 mm mniejsza tarcza w modelu GTS 635-216 Professional umożliwiła bardziej kompaktową konstrukcję, a w związku z tym niższą wagę narzędzia. Lżejsze narzędzie jest łatwe w transporcie i posiada praktyczne, ergonomiczne uchwyty transportowe. Popychacz, prowadnica kątowa, prowadnica równoległa, pokrywa ochronna i kabel są podczas transportu przechowywane przy narzędziu, tak więc nic nie może się zgubić i po przetransportowaniu narzędzia wszystko jest zawsze pod ręką. Ponadto stołowa piła tarczowa została wyposażona w nową, automatycznie zamykaną pokrywę ochronną, system łagodnego rozruchu, zabezpieczenie przed ponownym rozruchem, wziernik bezpieczeństwa oraz adapter Click&Clean umożliwiający bezpyłową pracę przy podłączeniu systemu odsysania pyłu i zapewniający wysoki standard bezpieczeństwa i higieny pracy. Szczególny komfort cięcia zapewnia rozkładany stół roboczy GTA 560 Professional: stołową piłę tarczową można w łatwy sposób zamocować do niego za pomocą zacisków szybkomocujących i narzędzie jest gotowe do następnego zadania.

Stołowa piła tarczowa GTS 635-216 Professional będzie dostępna w sprzedaży od 1 września br.

Tags: GTA 560 Professional